Strona główna forum Twoje Zdrowie Lekarz Rodzinny Medycyna rodzinna - dział medycyny, mający na celu zapewnienie wszystkim członkom rodziny będącej pod opieką lekarza rodzinnego holistycznej opieki medycznej. Lekarz rodzinny jest pierwszym i podstawowym ogniwem opieki medycznej w wielu systemach opieki zdrowotnej. W swojej codziennej pracy współpracuje z lekarzami-specjalistami (konsultantami), a także kieruje pacjentów do leczenia i diagnostyki w oddziałach szpitalnych oraz klinikach.

Postprzez pablos69 2009-12-03, 15:08

Witam serdecznie to mój pierwszy post więc prosze o wyrozumiałość.
Opiszę sytuację obudziłem się w poniedziałek rano i nie czułem się najlepiej zmierzyłem sobie temperaturę i o zgrozo 39,7 trochę się przestraszyłem gdyż jeździłem troche metrem i środkami komunikacji - przestraszyłem sie że to grypa, oczywiście grzecznie zostałem w domu pod kołderką. Wdrożyłem VITAMINA C, RUTINOSCORBIN, TABCIN, POLOPIRYNA, TRIOMAR, MG B6, -krótko mówiąc wszystko co miałem pod ręką plus oczywiście stare sprawdzone sposoby tj, Mleko, masło czosnek herbatki maść kamforowa. Poniedziałek minił pod dwoma kołdrami- dałem radę, byłem pewien że to grypa jednak we wtrorek okazuje się że mam nacieki na migdałkach -- krótko mówiąc angina jak się patrzy. Wiadomo angina bez antybiotyku do wyleczenia jest ciężka. Pojawił się ból gardła problemy z przełykaniem -książkowe objawy. Po mojej oststniej chorobie został mi w domu antybiotyk UNIDOX SOLUTAB 100 mg po kontakcie z moim lekarzem powiedział że mogę spokojnie do na to schorzenia wziąść. Ból gardła jednak strasznie mnie męczył przełukanie sprawiało mi straszny ból zakupiłem SEBIDYN do ssania - ogólnie przy anginie nie polecam zero reakcji przeciw bólowej, zakupiłem więc nieco droższy STREPSILS INTENSIVE z FLURBIPROFENEM - uwaga pomogło na 4-6 godzin ból jest naprawdę złagodzony. Jednak nie to jest najwazniejsze w miedzyczasie jem dużo owoców mandarynki pomarańcze i inne podobne. Wczoraj pojawiła się dziwna sprawa po goleniu (zarosłem w między czasie) zauważyłem na skórze przy kącikach ust i na wargach pojawiły się pod naskórkiem bąbelki z cieczą średnicy ok 1 mm po naciśnięciu bąbelki te pękają i wylewa się z nich przeźroczysta woda. Z jednej strony wygląda to jak opryszczka z drugiej zaś nigdy nie miałem czegoś takiego dziś te zmiany są już nie tylko w kącikach ust ale również na srodku dolnej wragi, jestem tym zaniepokojony- przychodzą mi do głowy dwa rozwiązania 1 - albo to jakaś odmiana opryszczki - ale dziwne że pojawiła się na drugi dzień po zastosowaniu antybiotyku 2- to może nadwrażliwość skóry na owoce cytrusowe bo jak je jem to zawsze pieką mnie usta. A może to poprostu wynik ogólengo zmęczenia organizmu ? kto ma pomysły ? zapraszam A i jeszcze jedno czy wyjazd nad morze na weekend to doby pomysł ? :)
pablos69

Linki Sponsorowane

Postprzez zuza7625 2009-12-03, 17:56

Witam:)
Moze powinienes do tego antybiotyku dołączyc osłonę np. nystatynę lub probiotyki.
Z wyjazdem lepiej poczekaj bo angina lubi często wracac:) Zdrowia zyczę:)))
zuza7625

Postprzez Nika90 2009-12-03, 19:14

Hm... a może to zajady? Zdarzają się przy osłabieniu organizmu, antybiotykoterapii, są wynikiem niedoboru wit B2. Jak pisze zuza7625 - dobrze byłoby dołączyć jakieś leki osłonowe. Jogurty, kefiry jak najbardziej też :)
Nika90

Linki sponsorowane

Powrót do Lekarz Rodzinny