Strona główna forum Twoje Zdrowie Chirurg Chirurgia - dziedzina medycyny zajmująca się operacyjnym (zabiegowym) leczeniem schorzeń. Jest nauką nadrzędną i zawiera w sobie wiele podspecjalności. Sama nazwa 'chirurgia' identyfikowana jest z dziedziną o nazwie 'chirurgia ogólna'. Jest to kliniczna dziedzina medycyny.

Postprzez majunika 2010-02-07, 17:50

Witam,
Kilka dni temu upadlam na snowboardzie. Dokkladniej upadlam na zewnetrzna strone prawej dloni. Nastepnego dnia mialam spuchnieta ta dlon i mialam zalozony opatrunek z altacetu, dnia trzeciego bylam w szpitalu i zalozyli mi opatrunek skladajacy sie z szyny na malym palcu przechodzaca na nadgarstek.
Po 3 dniach musialam zdjac opatrunek, reka dalej spuchnieta, wrocilam z Wloch i nie wiem co robic.
Mialam we Wloszech robiony rentgen ale podobno nic nie ma z koscia.
Najdokladniej mowiac boli mnie kosc w dloni z zewnetrznej strony (tak jakby przedluzenie malego palca i okolice)

Pozdrawiam i czekam na odp
majunika

Linki Sponsorowane

Postprzez dimedicus 2010-02-07, 18:34

Zalecał bym wykonanie rtg lub usg w kraju bardzo możliwe,że to tylko stłuczenie.Może występować wylew wew. Bóle mogą się utrzymywać b. długo.Można stosować Ketopronil żel na dzień a na noc Altacet żel.Starać się nie forsować ręki i można nosić stabilizator nadgarstka.
dimedicus

Linki sponsorowane

Powrót do Chirurg