Strona główna forum Twoje Zdrowie Ginekolog Ginekologia - dziedzina medycyny zajmująca się budową, czynnościami i schorzeniami układu rodnego kobiety (tzw. chorobami kobiecymi). Ściśle związana z położnictwem.

Postprzez Asia202 2010-07-13, 20:16

Witam
O toż od roku zmagam się z bólami brzucha. od ktorych dostalam nerwice. rok temu wykryto u mnie torbiel prawego jajnika o wielkości 7,5 cm. ginekolog kazał mi odrazu iśc na zabieg. wiec poszłam do drugiego aby dowiedzieć się czegoś więcej. Przepisał mi mercilon który biorę 6 miesiecy na wizycie kontrolnej kilka tygodni temu ginekolog powiedzial ze mi zniknął. skonsultowałam to z innymi 3 ginekologami .2 powiedziało że zniknął a jeden ze jest niewielki pęcherzyk o wielkości niecałych 2 cm. który na pewno nie jest torbielom. poza tym wykrył nadżerkę. mój problem polega na tym że cały czas boli mnie po prawej stronie brzucha koło kości miedniczej. trwa to odkąd dostałam torbiel. teraz niby go nie ma wiec nie wiem z kad te bóle. wyrostek wykluczony gdyż boli mnie zbyt dlugo i nasila się to w czasie miesiaczki i jajeczkowania. bóle juz miałam wręcz skrecajace:) wiec to nie wyrostek bo juz by sie rozlał . miałam badania krwi wynik dobry. mocz..nie za dobry duzo bakterii,śluzu,leukocyty i szczepy wapienne dodam jeszcze że dól brzucha pobolewa mnie gdy po całej nocy. oddaje mocz rano. ból jest wręcz paraliżujący. miesiączki są straszne. nie idzie wytrzyma pomaga tylko zastrzyk.
Asia202

Linki Sponsorowane

Postprzez stonoga777 2010-07-16, 12:37

Witam. mialam podobny problem do Was jednak u mnie było to bardzo skomplikowane. Kiedy mialam 16lat wyladowalam na pogotowiu z bólem przez ktory nie moglam sie wyprostowac. Wykryto od razu torbiel jajnika lewego. poszlam na USG i lekarz powiedzial mojej mamie ze ma on 10cm wchłonął praiwe cały jajnik a drugi torbiel mam na prawym jajniku. :(( szczescie w nieszczęsciu, że ta torbiel była skręcona bo nie objela jajnika. na drugi dzien od razu operacja usuneli mi prawie caly lewy jajnik, drugi zostal cały na szczęście. ...miało być ok. Następny rok zmagalam się z ciężkimi bólami brzucha chodzilam na pogotowie ale patrzyli na mnie jak na idiotke ktora wymysla sobie cos bo mowili ze na USG nic nie ma. dzien zaczynalam od ketonalu , szkole opuszczalam nawabilam się anemii.. wszystko się posypalo. wkoncu trafilam nieprzytomna z bólu na pogotowie... zrobili mi 5razy USG i wkoncu ordynator zobaczyl ze mam OB bardzo wysokie czyli stan zapalny i ze plyn w jamie brzusznej sie zwieksza. okazalo sie ze zle zszyli mi jajnik i krawawil;/;/ tyle się na męczylam. bo znowu trafilam na stól i mialam laparoskowie. brzuszek mam pociety, podczas operacji wystopilo uczulenie na jeden z srodkow narkozy i podali mi peraligine chociaz mama mowila ze jestem uczulona. zaczelam sie dusic ale opanowali sytuacje. Teraz po 2 latach nic mnie nie boli :) jestem szczesliwa, zdalam mature pokonalam wszystkie problemy.. ale badac się musze czesto. pozdrawiam
stonoga777

Linki sponsorowane

Powrót do Ginekolog