Strona główna forum Twoje Zdrowie Gastrolog Gastrologia - dziedzina medycyny zajmująca się czynnościami i schorzeniami układu pokarmowego; żołądka, jelit, odbytu i gruczołów trawiennych (wątroba, trzustka) oraz dróg żółciowych.

Postprzez jacek_yxx 2007-11-30, 23:09

Witam od tygodnia cierpię na silny ból żołądka poprzedzony zaparciami. Ból odczuwam w podbrzuszu, czasami też boli mnie z prawej i lewej strony. ( Ból ma charakter kurczowy ) Przeważnie pojawia się rano przed wyjściem do szkoły. Nie muszę nic jeść, żeby robiło mi się nie dobrze. W szkole bite 45 minut, odczuwam potrzebę wypróżnienia a nie mogę ze względu wymienionych wyżej zaparć. Nieco ulgę przynosi mi gorzkawe krople mięty, które działają mniej więcej po godzinie, półtora. Lekarz doradził mi Nospe Forte na rozkurczenie żołądka, jelit i picie ziółek bo bóle mogę mieć podłoże nerwowe. Niestety po Nospie odczuwam ,,nikłą'' ulgę, piję Melissę z sokiem pomarańczowym przed wyjściem z domu a i tak mnie boli żołądek. Gdy przychodzę do domu jest w miarę porządku. Staram się nie jeść potraw ostrych i tłustych. Nie mam biegunek, niczym się nie stresowałem ostatnio, no chyba tylko tym, że w szkole znowu zacznie mnie boleć brzuch i będę musiał wyjść z lekcji bo boli mnie od poniedziałku do piątku. Od 6.30 kiedy wstaje do 12 - 13. Teraz zaczynam się bardziej denerwować bo ból nie mija a za tydzień mam próbną maturę i nie będę mógł sobie od tak wyjść do toalety. Co robić :-(
jacek_yxx

Linki sponsorowane

Linki sponsorowane

Powrót do Gastrolog