Strona główna forum Twoje Zdrowie Ginekolog Ginekologia - dziedzina medycyny zajmująca się budową, czynnościami i schorzeniami układu rodnego kobiety (tzw. chorobami kobiecymi). Ściśle związana z położnictwem.

Postprzez Karolka8426 2010-07-25, 13:57

Witam.!Mam taki problem.Przy miesiaczkowaniu strasznie mnie boli brzuch ,zwijam sie z bólu,biore różne tabletki i nic mi nie pomaga.nawet gorąca kompiel(dodam ze miesiaczke mam strasznie obfita).Rok temu mialam silny krwotok z dróg rodnych i trafilam do szpitala,jednak tam jest taka fantastyczna opieka i mnie nie przyjeli,bo stwiedzili ze kazda kobieta przez takie cos przechodzi.Czy ja moge na cos chorowac.??
Bylam u ginekolog,ale babka byla strasznie nie przyjemna,obrażliwa i stwierdzila ze wszystko jest ze mna okay,bo jednym badaniu.Tylko z kad te bóle.?i co mi moze byc.?

Z góry dziekuje za pomoc...:/
Karolka8426

Linki Sponsorowane

Postprzez spalona_94 2010-07-25, 14:37

Wiele dziewczyn ma silne bóle miesiączkowe. Ja kiedyś też miałam. Pamietam, że kiedyś poszłam z tym do pielegniarki w szkole tylko, że ja do tego miałam biegunke i głowa mnie bolała, cała byłam rozpalona, nerki mnie bolały. I ona mi powiedziała żebym koniecznie się wybrała do ginekologa bo tak być nie może. W sumie to olałam chociaż miał tak co miesiać, ale już przeszło, znaczy nie, boli, ale ibum działa oczywiscie z 3 godz sie mecze, ale daje rade. Myśle, że to każda dziewczyna przechodzi inaczej okres i nie ma sie co martwić. Jedynie mozesz pojsc do ginekologa by Ci prze[pisał coś przeciwbólowego. A z tym krwotokiem to nie wiem.
spalona_94

Postprzez Rosa250 2010-07-25, 15:22

Ja jako nastolatka po prostu umierałam z bólu, nie mogłam funkcjonować normalnie, nie wspominając o skrzepach i wielkiej ilości krwi - wspominam to jako koszmar. Dopiero po urodzeniu dziecka bóle zmniejszyły się o tyle, że pomagają tabletki przeciwbólowe. Przed ciążą jedyne co było w stanie ukoić mój ból to tabletki antykoncepcyjne, gdy je brałam na prawdę nie wiedziałam co to znaczy ból a i krwawienie było malutkie.
Rosa250

Postprzez balbina34 2010-07-26, 12:47

witam ja mam taki problem mam bardzo obfita miesiaczke przez co jestem bardzo slaba mam omdlenia nic mi sie nie chce bo trace duzo krwi i zelaza w zwiazku z ta bolesna i obfita miesiaczka biore Floradix-zelazo plus witaminy ale mam pytanie czy to wystarczy by uzupelnic niedobory w zwiazku z duza utrata krwi???
balbina34

Linki sponsorowane

Powrót do Ginekolog