Strona główna forum Twoje Zdrowie Psychiatra Schizofrenia

Postprzez max213 2010-03-08, 19:18

Witajcie. Zarejestrowałem się tutaj bo dostzregam w sobie coraz większy problem. Od pewnego czasu dzieję się coś złego. Dopadają mnie myśli które są obsesją do tego stopnia że powoli coraz bardziej rujnują mi życie zawodowe i naukowe. Nie potarfię się od nich uwolnić początkowo chciałem z tym walczyć ale pogarszało to sprawę. Myśli te są różne najczęsciej przepełnione strachem i zapowiedzią jakiegoś niebezpieczeństwa (obraz tragedii ). Ciężko jest mi z tym normalnie funkcjonować w świecie , nie potrafię się uczyć, pracować. Na serio jestem już tym przerażony.Co mam robić, z pozdrowieniami
max213

Linki Sponsorowane

Postprzez Agusia1982 2010-03-09, 08:27

max udać się do psychiatry.
Bardzo dobrze,że zauważyłeś nie normalność sytuacji.Szybka reakcja jest bardzo ważna by szybko się tego pozbyć.
Na pewno czeka Cię mase pracy nad sobą...możesz dokładniej opisać te lęki?przykładowo w jakich sytuacjach się pojawiają,na czym polega ta obsesja?
Agusia1982

Przyjaciel Forum

Postprzez max213 2010-03-09, 18:57

Początkowo to były myśli dotyczące zwykłych rzeczy codziennych np musze iść do pracy pojawia się stres, myśli typu- zostanę w domu bezpieczniej bedzie, jednak stopniowo zaczęło się komplikować, pojawia się lęk przed chorobą, zaczynm szukać dziury w całym, lęk przd śmiercią swoją własną itp. Najgorzej jest z myślami natrętnymi które siedzą we mnie i pojawiają się co jakiś czas typu moja dziewczyna mnie zdradza tak ,albo ciekawe co o mnie myśli. Obwiniam także siebie za pewne wydarzenia z przeeszłości, i ogólnie utrudnia mi to wszystko rozwój
pozdrawiam Max
max213

Postprzez Adamak 2010-03-10, 21:19

Skoro jest taki temat, to dołączę się do dyskusji. Swojego czasu miałem manię prześladowczą - przezwyciężyłem ją wrzeszcząc na kierowcę jak byłem z wujkiem na rowerze i mnie pobrudził piachem. Miałem również epizodyczne majaki. Problem jest w tym, że teraz też mam, a mój z początku "dziecięcy wyimaginowany świat" zamienił się w coś.... no nie wiem, po prostu czasami chciałbym tak uciec, albo nie wiem co się wokół mnie dzieje, często się zamyślam, a wiele razy rodzice nie wiedzą o czym mówię i pytają, czy przypadkiem mi się to nie przyśniło... zespół Aspergera czy schizofrenia? (biorę Zoloft, 2x50mg na dzień)
Adamak

Linki sponsorowane

Powrót do Schizofrenia