Strona główna forum Twoje Zdrowie Neurolog Neurologia - dziedzina medycyny zajmująca się schorzeniami ośrodkowego układu nerwowego i obwodowego układu nerwowego. Neurologia i psychiatria są dziedzinami pokrewnymi, a niektóre choroby są domeną zarówno psychiatry jak i neurologa. Jednak neurolgia zajmuje się głównie tymi schorzeniami, w których podłożem jest jakiś proces uszkadzający układ nerwowy. Psychiatria z kolei zajmuje się głównie chorobami, których podłożem jest biochemiczne zaburzenie funkcjonowania mózgu jako całości.

Postprzez PlainWhite 2009-02-16, 20:46

Od jakiegoś tygodnia odczuwam takie mininamalne, chwilowe jakby ukłucia na całym ciele. Dosłownie w każdym miejscu może się to zdarzyć. Jak mówiłem, są to bóle chwilowe i minimalne - jakby ukłucia. Do tego wczoraj zaczął mnie boleć jeden z kręgów na kręgosłupie. Też nie jest to jakiś wielki ból, ale czy te dwie rzeczy mogą mieć ze sobą związek?

Wie ktoś może, co to są za ukłucia, które odczuwam? Może są to nerwobóle?

Jak komuś się coś wydaje, to proszę o odpowiedź :P
PlainWhite

Linki Sponsorowane

Postprzez SeDay 2009-02-16, 21:30

Od jakiego czasu tak cię boli? Moze coś dźwigałeś?
SeDay

Postprzez PlainWhite 2009-02-16, 21:42

Tak, jak pisałem, od tygodnia mam te ukłucia ;) A ten odcinek kręgosłupa to od wczoraj.

Raczej nic nie dźwigałem, zupełnie nie przypominam sobie.
PlainWhite

Postprzez SeDay 2009-02-16, 22:06

Przepraszam ze zapytałem od jakiego maczu masz ale mam kilka problemów i juz myśle mi sie zbytnio nie chce.

Co do tych ukłuc to niestety Ci nie pomoge ale moim zdaniem bół gkregosłupa może by np. od tego że źle spałeś (jeden dzien i powinno minąc) lub moze coś dźwignełes lub krzywo stanełes i cos chrupło. Najlepiej to poczekaj jakiś 2 dni, a jeśli nadal nic to nie da to radziłbym umówi sie na wizytę u lekarza.

Ja naszczęście nie miałem takiego przypadku ale radziłbym jeszcze jakiś czas zaczeka, niech wypowiedzą się o tym inni.

Pozdrawiam :)
SeDay

Postprzez PlainWhite 2009-02-20, 22:06

Dodam jeszcze jeden fakt: nie odczuwam wspomnianych wcześniej nerwobóli (?), kiedy o nich nie myślę, kiedy jestem czymś zajęty.

Cóż więc to jest?

A co do kręgosłupa, to koleżanka mojego taty, która jest pielęgniarką, stwierdziła, że dany ból kręgosłupa to nic groźnego, że jestem młody i być może zbyt go nadwyrężyłem.
PlainWhite

Linki sponsorowane

Powrót do Neurolog