Witam!
Chciałabym zasięgnąć po radę, ponieważ żaden z kilkudziesięciu lekarzy nie potrafi mi pomóc.
Mam 18 lat i odkąd pamiętam dokucza mi drętwienie rąk. Niegdyś tylko prawej dłoni, od około 8 lat również lewej. Aktualnie drętwieją mi całe dłonie (wszystkie palce) u obu rąk. 5 razy miałam badanie przewodnictwa nerwowego - wykazało zespół cieśni nadgarstka. Wg ostatnio przeprowadzonego badania (oraz moich odczuć) dolegliwość wciąż się pogarsza. Przeprowadzono również u mnie USG nadgarstka, wg którego wszystko jest w porządku. Wiele razy leczono mnie farmakologicznie (otrzymywałam Nivalin dożylnie oraz byłam w szpitalu, gdzie podawano mi magnez) oraz uczęszczałam na rehabilitację (masaże wodne, krioterapia, ćwiczenia fizyczne, tzw. "laser", ultradźwięki...). Niestety, leczenie nie przyniosło żadnych rezultatów. Chirurg ręki zadecydował, że czas na operację. Przeprowadzono ją dokładnie rok temu. Po zabiegu nie odczułam żadnej różnicy (mimo, że lekarz twierdził, że operacja się udała i że usunięto ucisk nadgarstka).
Neurolodzy są przekonani, że to zespół cieśni nadgarstka. Masażyści uważają, że mam ucisk w obrębie kręgów szyjnych (rentgen nic nie wykazał). Aktualnie nie wiem, co mam robić, do jakiego lekarza się udać, jakie badania przeprowadzić. Czy to na pewno zespół cieśni nadgarstka? Jaka może być inna przyczyna moich dolegliwości?
Bardzo proszę o pomoc. Jeżeli ktoś jest w podobnej sytuacji jak ja- również proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam.