Strona główna forum Twoje Zdrowie Ginekolog Ciąża

Postprzez woman1234 2010-02-08, 16:01

Witam, wiem że to pytanie powinno być pewnie zadane w dziale genetyka, ale poniewaz takiego nie znalazlam a zalezy mi na waszych opiniach ..pisze:)

Hmmm chodzi moze o taka dziwna sprawe, tzn. moj chlopak, jego brat i mlodsza siostra odziedziczyli ( chyba) po tacie strasznie grube łydki :/ nie wyglada to super estetycznie, zwlaszcza jesli chodzi o dziewczyny i ciagle gnebi mnie fakt czy koniecznie nasze dzieci odziedzicza to po moim chlopaku :( Oczywiscie najwazniejsze zeby byly zdrowe ale wiecie jak to jest ;)
woman1234

Linki Sponsorowane

Postprzez djfafa 2010-02-08, 16:06

Ech i myslisz że ktoś Ci odpowie na to pytanie?
djfafa

moderator

Postprzez ognista 2010-02-08, 16:57

różnie z tym dzidzedziczeniem bywa....ja w ogóle nie jestem podobna do rodziców....oni niscy, jak wysoka, kolor oczu zupełnie się nie zgadza (mama piwne tata niebieskie a ja zielone) rysy twarzy też niepodobne, charakterem to już w ogóle nie pasuję do rodziny (oni spokojny a na nerwowa i wyszczekana)...choć wiem że jestem ich;)) czasem można dzidzieczyć po kimś z wyższego pokolenia, babci, pradziadku...

nie umiem ci nic doradzić....ale co tam łydki...ważne żeby było zdrowe i kochane;)

Autor postu otrzymał punkt pomógł
ognista

Postprzez wikam 2010-02-08, 19:21

Moja mama ciągle powtarza, że dziecko nie musi dziedziczyć całości swego wyglądu czy charakteru po rodzicach.
Dziecko to indywidulana jesdnostka, która ma prawo mieć "coś swojego" :)

Sa geny dominujące gdzie chodzi chyba o kolor oczu włsou itp....Łydki chyba nie wchodzą w ogóle w jakąkolwiek polemikę na ten temat. Dziecko raczej odziedzczy wzrost....podobną budowę (ale nie wiadomo czyją) a łydki....no niekoniecznie! :)
Nie ma jedznoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie.

No i jak sama mówisz najwazniejsze zeby dzidzia była zdrowa :)

Autor postu otrzymał punkt pomógł
wikam

Przyjaciel Forum

Linki sponsorowane

Powrót do Ciąża