Strona główna forum Twoje Zdrowie Stomatolog Stomatologia (łac. stoma - jama ustna) - nauka poświęcona budowie, funkcjonowaniu i patologiom narządu stomatognatycznego. Obiektem zainteresowania stomatologii są przede wszystkim zęby, ale również przyzębie, błona śluzowa jamy ustnej, staw skroniowo-żuchwowy.

Postprzez Gizmo112 2010-07-05, 15:47

Od jakiegoś czasu mam pewien problem, a mianowicie na jezyku niektory kubki smakowe sa powiekszone. Wczesniej bylo ich mniej teraz ich liczba wzrosla. NIe mam mozliwosci zrobic zjdecia ale zdjecie znalezione w siecie przedstawia b. podobny przypadek. Jako nowy uzytkownik nie moge dodawac zdjec i linkow wiec dodaje tak: http ://im g5.image shack.us/ img5 /4982 /jzor.jp g wstawcie to bez spacji do paska adresu.
Nie chodzi o nalot tylko o te czerwone punkciki. Dodam ze u mnie występują z przodu języka. Może wiecie co to jest i jak to wyleczyc? Moze dlugie 'kapiele' w listerynie wystacza?
Gizmo112

Linki Sponsorowane

Postprzez Dorota85 2010-07-05, 19:18

kąpiele w listerine mogą zaszkodzić szczególnie długie, lepiej popłukać szałwią i zobaczysz czy sie coś zmienia jeśli nie udaj sie do stomatologa

Autor postu otrzymał punkt pomógł
Dorota85

Przyjaciel Forum

Linki sponsorowane

Powrót do Stomatolog