Strona główna forum Twoje Zdrowie Kardiolog Kardiologia jest dziedziną medycyny zajmującą się schorzeniami układu sercowo-naczyniowego: serca, naczyń krwionośnych, aorty.

Postprzez gosciu123 2009-12-27, 22:58

Witam chciałem uzyskać troszeczkę informacji co się ze mną dzieje i może dlaczego tak się dzieje. Już tłumaczę sytuację, z ulicy pojawiłem się w szpitalu z krwiopluciem dość obfitym w szpitalu przeprowadzono prześwietlenie płuc i tomografię (w celu zbadania zatorowości płucnej ,wcześniej miałem operację na żylaka nogi) po wykonaniu badania wizycie u laryngologa stwierdzono że krwawie z dróg oddechowych i żę mam lewostronne zapalenie opłucnej z wyciekiem ,krwioplucie, lewostronne zapalenie płuc. W szpitalu byłem ponad tydzień krwioplucie ustało po 3 dniach, w szpitalu otrzymałem następujące leki biodacyna, taromentin, dexaven 0,9%NaCl, Codeina,Ketonal,Exacyl,Cyclonamina,Heparyna krem drętwiała mi lekko noga ale to chyba od leżenia, Relanium (przed badaniem bronchoskopii która nie pokazała miejsca krwawienia tylko przekrwione płuca) i Ortanol, oraze Tlen. Po wyjściu ze szpitala dostałem następujące leki Taromentin 2x625mg przez 5 dni, Ketokonazol 1x1(brałem przez 6 dni tylko a miałęm brać przez kilkanaście), Dexamethason (pabi-deksamethason) 2mg przez 5 dni i 1 mg przez następne 5 dni (wziąłem tylko 4 dni 2 mg 1 dzien 1 mg i 2 dni po 0,5 mg) Ortanol 1x1, Cyclonamina 3x1. Skończyły mi się leki 5 dni do tyły przerwałem branie dexamethasony z powodu niby ciśnienia wysokie to samo dotyczyło ketokonazolu które się pojawiło 170/110 puls 155 . Teraz tak od 5 dni obserwuje dziwne zachowania swojego organizmu tzn budzę się rano mam temperaturę 36,3 tak do godziny 10 rano od 10 rano temperatura rośnie do 37,3 stopnia i tak się utrzymuje do godziny 17 : 00 o 17 : 00 mam gdzieś 37,5 a później o godzinie 22:00 znów schodzimy z temperatura do 36,5. Taka sytuacja ma miejsce od 5 dni zastanawiam się czy trzeba się tym martwić, zapalenie płuc miałem bez żadnej temperatury, odczuwam lekki ból w plecach pod lewą łopatką tak jakby nerwoból nie mam go zawsze ale zależy od ułożenia ciała, z istotniejszych rzeczy to dziwne zachowania mojego ciśnienia zmiany dobowe są oszałamiające jak dla mnie rano np 114/70 puls 66 w ciągu dnia potrafi się zmienić do 150/90 puls 110 przy czym warto zaznaczyć że leże w łóżku i nie wykonuje żadnych czynności fizycznych, wieczorem znów maleje chociaż jednego dnia gdy posiedziałem dłużej w nocy ciśnienie pokazało 170/100 a puls 135 oczywiście przy takim ciśnieniu reagowałem 25mg kaptoprilem, W ciągu dnia gdy miałem 150 to pierwsze bo zazwyczaj ono się dość znacznie podnosić i reagowałem axilem raz też na noc. Dziwią mnie te moje zachowania z ciśnieniem jeszcze bardziej dziwi mnie zachowanie temperatury ponoć rano i wieczorem jest największe a u mnie na odwrót w ciągu dnia duże wieczorem małe., czy zaburzenia ciśnienia i temperatura mogą być spowodowane sterydami które przyjmowałem, może ich wczesnym i szybkim odstawieniem. Sam nie wiem co robić gdzie się udać po pomoc, może to jeszcze jakiś wpływ stresu albo nerwicy czy coś jestem dość nerwową osobą.
gosciu123

Linki Sponsorowane

Linki sponsorowane

Powrót do Kardiolog