Doktorze Peter,
Witam ponownie. Troche to trwalo, ale bylam w laboratorium dwukrotnie i powiedziano mi ze nie moga pobrac wymazu z rany ze wzgledu na brak odpowiedniego materialu.
Teraz rana na nodze znowu sie otworzyla i wymaz pobrano (chociaz laborant twierdzil ze wyciek wyglada na czysty) .
Wyniki bede miala pewnie juz wkrotce, pisze jednak juz teraz poniewaz udalo mi sie zrobic tzw I.R.M. (scaner) miejsca wokol rany.
Dzieki niemu dowiedzialam sie ze wewnatrz zlokalizowano tzw coque ktory ma wielkosc 8 mm oraz ropien (abces) wielkosci 50 x 30 mm.
Jest tez przetoka wewnetrzna, ktora konczy sie rana z ktorej jest ciagly wyciek. Nie ma przetoki wewnatrz struktury miesniowej, ale scaner wykazal zapalenie regionu ischiatique.
Co Pan na to? Czy to mozna operowac biorac pod uwage fakt isnienia gronkowca zlocistego w tym miejscu? Boje sie, ze jesli poddam sie zabiegowi chirurgicznemu nic to nie da i bede miala tylko jeszcze wiekszy problem z wygojeniem rany po zabiegu.
Bardzo zalezy mi na Pana opinii, nie bardzo wiem co robic dalej. Pozdrawiam, Aga