Strona główna forum Twoje Zdrowie Urolog Urologia jest działem medycyny (i specjalnością medyczną) zajmującą się leczeniem chorób i wad układu moczowego-płciowego u mężczyzn i układu moczowego u kobiet.

Postprzez bragga 2009-10-15, 22:54

Witam, mam problem z kamieniami nerkowymi. trzy tygodnie temu z duzymi bolami trafilam do szpitala wykryto u mnie kamienie nerkowe. lezalam 5 dni w szpitalu po czym wyszlam do domu i czekam na zabieg rozbijania kamieni falami elektrohydraulicznymi , powiedziano mi ze pojawi sie krew i bole, ale wraz z krwia pojawily sie skrzepy czy to normalne? w czasie pobytu w szpitalu zrobiono mi rozne badania i zabieg (tu jest problem) nie wiem jaki wsadzono mi jakas spiralke ulatwiajaco oddawanie moczu przez ktora mocz czesto sie cofa co sprawia bol. chcialabym wiedziec o co dokladnie chodzi z tym zabiegiem i ze skrzepami. przebywam za granica i nie wszystkie rzeczy zwiazane z medycyna rozumiem dlatego prosze o pomoc.
bragga

Linki Sponsorowane

Postprzez dimedicus 2009-10-16, 08:00

To,że mogą pojawić się skrzepy to jest normalne,w czasie rozbijania kamieni i przesuwania się tych kamieni mogą wystąpić urazy,rany w układzie moczowym,w niektórych miejscach nastąpi krzepnięcie krwi,takie skrzepy z czasem będą schodzić i pojawiać się w moczu(może to trwać do czasu zejścia kamieni) jeśli jednak ten stan Cię niepokoi, możesz przeprowadzić badanie kontrolne w tym usg.
dimedicus

Linki sponsorowane

Powrót do Urolog