Strona główna forum Twoje Zdrowie Chirurg Chirurgia - dziedzina medycyny zajmująca się operacyjnym (zabiegowym) leczeniem schorzeń. Jest nauką nadrzędną i zawiera w sobie wiele podspecjalności. Sama nazwa 'chirurgia' identyfikowana jest z dziedziną o nazwie 'chirurgia ogólna'. Jest to kliniczna dziedzina medycyny.

Postprzez lol_pop 2008-12-05, 22:11

witam,
jestem prawie pewien że to nie ten dział ale nie potrafiłem znaleźć odpowiedniego więc prosze o przeniesienie tego tematu do odpowiedniego działu

więc tak :
w czwartek miałem mecz najprawdopodobniej źle się rozgrzałem... ponieważ najzwyczajniej biegłem w średnim tępie do piłki i poczułem jakby mi sie coś ruszyło w udzie i poczułem mocny ból
okazało się że mam naciągnięty mięsien dwugłowy

do lekarza sportowego mam iść dopiero w poniedziałek a chciałbym w ten weekend wyjść do kumpli itp.

więc co zrobić żeby chociaż złagodzić ten ból ?? ( albo co zrobić żeby w ogóle go nie było )

Pozdrawiam
lol_pop

Linki Sponsorowane

Postprzez dimedicus 2008-12-06, 10:09

Do czasu wizyty u lekarza można stosować środki przeciw bólowe,nie nadwyrężać mięśnia i żele przeciw bólowe i przeciw zapalne takie jak:Fastym żel,Ketoprom żel,Voltaren żel,Veral żel.Masaż.Powodzenia
dimedicus

Linki sponsorowane

Powrót do Chirurg