Strona główna forum Twoje Zdrowie Psychiatra Uzależnienia

Postprzez ParExcelence 2010-02-01, 12:18

Witam
Od ponad dwoch lat pale marichuane, od wakacji 2009 dzien w dzien, czasem siegałem po amfetamine ostatnio 3 tyg temu, od jakiegoś czasu mam taki problem że nie mogę się skoncentrować, mam pustke w głowie, napadają mnie lęki, do głowy przychodzą mi myśli o śmierci, w nocy budzę się często, od tygodnia boli mnie głowa z przodu na czole i po bokach, jest to raczej taki kłujący ból, nie wiem co się ze mną dzieje... boję się że wpadłem w depresje albo nerwice....:/
ParExcelence

Linki Sponsorowane

Postprzez Redzia111 2010-02-20, 19:21

To z pewnością nie depresja.
Ciągłe palenie marichuany doprowadza do wielu spustoszeń w organizmie a już zwłaszcza w mózgu. To doprowadza do obumierania komórek mózgowych. Jeśli któraś z partii mózgu została uszkodzona to bodźce nie reagują tak jak powinny, dajmy np. bez powodu napada cię lęk. Ból w okolicach czoła i bokach jest kolejnym potwierdzeniem. Prędzej czy później coś by ci się zaczęło dziać a amfetamina to po prostu przyspieszyła. Zgłoś się do lekarza rodzinnego i poproś o wykonanie badań. Powiedz o objawach i najlepiej było by też wspomnieć o narkotykach. Lepiej wszystko sprawdzić bo moze nie jest za późno ;)
Redzia111

Postprzez ParExcelence 2010-02-27, 08:53

Byłem na badaniach wyszło za niskie TSH i lekarka skierowała mnie do endokrynologa z powodu nadczynności tarczycy.
Nadczynność Tarczycy ma takie objawy jak moje?
ParExcelence

Postprzez naturalman 2010-02-28, 22:56

Witam również dość długo palę marihuanę,z innymi środkami też miałem odczynienia,zaobserwowałem u siebie taką tendencje że jeżeli palę kilkadziesiąt dni cały czas,moje samopoczucie spada,dostaję bólu głowy i nie mogę się na niczym skupić,zrobiłem sobie tygodniową przerwę od marihuany,w tym czasie poziom thc we krwi spada,czyli mniej oddziałuje na organizm.Nie zamierzam rzucić palenia marihuany ponieważ traktuje ją jako alternatywę dla alkoholu,którego praktycznie w ogóle nie piję,ale ograniczyłem jej palenie jedynie do weekendów,w tygodniu w ogóle nie palę,mój nastrój oraz samopoczucie znacznie się polepszyło,a i gdy zapalę w weekend czuje się bardziej zrelaksowany,niż gdy miało to miejsce codziennie.Pozdrawiam
naturalman

Postprzez Agusia1982 2010-02-28, 23:09

Par nadczynność może dawac takie obajwy i owszem mam na myśli poddenerwowanie,stany lękowe...jak dla mnie jednak pierwsza podstawowa rzecz to rzucić wszelkie narkotyki,wziąść się za leczenie i modlić by przeszło bo nie życze nerwicy lekowej z wszystkimi jej skutkami i to na własne życzenie.
Agusia1982

Przyjaciel Forum

Linki sponsorowane

Powrót do Uzależnienia