Witam, Chciałbym dowiedzieć się jakie objawy dają nerwobóle międzyżebrowe ?
Czy możliwe jest że pojawiające się raz na czas (3-5 razy w miesiącu) 'ukłucia' w lewej
części klatki piersiowej (nagły przeszywający ból, pogłębiający się przy wdechu, utrzymujący się
kilka-kilkanaście sekund, rzadko dłużej) w okolicy sutka może być właśnie nerwobólem, czy problemu szukać gdzie indziej ?
Jeżeli tak to jak sobie z tym radzić ? Oprócz tego chciałbym jeszcze zapytać czy ból na mostku, pojawiający się
przeważnie po odchyleniu do tyłu lub złączeniu łopatek (przy tym drugim dochodzi ból z tyłu między łopatkami)
a ulgę przynosi pochylenie się do przodu (taka pozycja przygarbiona) Może mieć coś wspólnego z nerwobólami lub nerwami?
Przy tych objawach od około miesiąca jestem bardzo zmęczony, i senny, czasem kręci mi się troche w głowie
(ciągle ziewam i chce mi się spać) (obecnie nie pracuję) W bardzo dużym stopniu zmniejszyła się moja aktywność życiowa, czuję osłabienie w stawach, ostatnio w ramionach i karku, oraz w lędźwiowej części kręgosłupa. 5 lat temu miałem robione prześwietlenie tej części kręgosłupa, i diagnozę brzmiącą : "Prawie całkowita lumbalizacja S1" zastanawiam się czy ta wada może się pogłębiać uszkadzając inne części kręgosłupa ? I czy wymienione objawy mogą być spowodowane zaburzeniami nerwowymi ?
Niedawno miałem zrobione rtg klatki piersiowej, morfologie z TSH, badanie moczu. wyniki w normie. Gdzie szukać dalej ?
Dość długi jest ten post, ale mam nadzieje że dokładnie opisałem moje objawy co będzie ułatwieniem w znalezieniu
przyczyny moich dolegliwości. Proszę o opinie i porady.