Strona główna forum Twoje Zdrowie Ginekolog Ciąża

Postprzez madzinka 2008-11-12, 03:44

Mam pytanie: Dokładnie się na tym nie znam, ale czy podczas pettingu, czy inaczej: podczas krótko trwałego sexu bez wytrysku mogło zajść do zapłodnienia? To znaczy czy podczas tych 5 min mogła się pojawić jakaś wydzielina, która zawierała by plemniki? Bo gdzieś słyszałam, że tak jest właśnie. Wydawało mi się nawet, że taka wydzielina się "pojawiła" ale chłopak twierdzi, że poczuł by cos takiego...
I trochę się martwię, bo od czas kiedy robiłam to z chłopakiem mam brązowawe upławy i jest mi okropnie nie dobrze, to może być przez stres, ale martwią mnie te upławy. Proszę o odpowiedź.
P.S całe zdarzenie miało miejsce w piątek (7 listopada)
madzinka

Linki Sponsorowane

Postprzez djfafa 2008-11-12, 18:56

Petting a krótki sex to dwie różne rzeczy! Podczas pettingu nie zachodzi się w ciąże a podczas krótkiego sexu można.
Braząwe upławy nie świadczą o ciąży tylko o stanie zapalnym z którym warto udać się do ginekologa.
djfafa

moderator

Postprzez madzinka 2008-11-13, 00:44

Poprawiłam się z tym pettingiem, bo dokładnie nie wiedziałam jak to nazwać słowami. Co do tych upławów to sie zgadzam, muszę iść do lekarza, ale nie to mnie tak naprawdę ciekawi:chodzi mi o to czy podczas tego "krótkiego" seksu u mężczyzny może pojawić się wydzielina (nie sperma), która zawierała by plemniki?
P.S dziękuję za poprzednią odpowiedź
madzinka

Postprzez djfafa 2008-11-13, 08:00

Można. Oczywiście w płynie preejekaulacyjnym mogą znajdować się pojedyńcze plemniki, a wiesz że jeden już wystarczy do zapłodnienia.
djfafa

moderator

Postprzez nd12367 2009-03-17, 21:27

właśnie, ja mam takie pytanie. Szukam i szukam, ale ciężko cokolwiek znaleźć pośród gąszczu sarkazmu. Zaistniała sytuacja: dwójka ludzi oboje nagich, kobiety położyła się na mężczyznę, i jeżeli wogóle to prawdopodobnie dotknął ją swoim penisem po wierzchniej części pochwy( bo przecież trzeba by wykonać jakiś konkretny ruch żeby wejść głębiej), czy jest prawdopodobieństwo ciąży w takim przypadku? po tym wszystkim dziewczyna wzięła prysznic i się umyła
nd12367

Postprzez nd12367 2009-03-17, 21:42

nd12367 napisał(a):właśnie, ja mam takie pytanie. Szukam i szukam, ale ciężko cokolwiek znaleźć pośród gąszczu sarkazmu. Zaistniała sytuacja: dwójka ludzi oboje nagich, kobiety położyła się na mężczyznę, i jeżeli wogóle to prawdopodobnie dotknął ją swoim penisem po wierzchniej części pochwy( bo przecież trzeba by wykonać jakiś konkretny ruch żeby wejść głębiej), czy jest prawdopodobieństwo ciąży w takim przypadku? po tym wszystkim dziewczyna wzięła prysznic i się umyła

nie wiem jak sie edytuje bo mi wyrzuca do glownej strony, zapomnialem dodac za facet nie mial wytrysku
nd12367

Linki sponsorowane

Postprzez djfafa 2009-03-18, 07:34

Szanse bliskie zeru.
djfafa

moderator

Postprzez marca14 2009-08-20, 18:05

Witam.Mam takie pytanie pewnie często zadawane.Nie dawno wraz z chłopakiem uprawialiśmy petting,byliśmy prawie nadzy...
jego penis znajdowała się blisko mojej pochwy,gdy pytałam się go czy dostał orgazmu,odpowiedział,że nie...Moje pierwsze pytanie,czy jeśli chłopak nie dostał orgazmu,nie mógł w inny sposób uwolnić swoje plemniki?? i czy w ogóle może jeszcze była jeszcze jakaś możliwość,aby one się dostały do pochwy??Błagam odpowiedzcie,bardzo się tym przejmujie....!!://////

BARDZO PROSZĘ!!!
marca14

Postprzez djfafa 2009-08-20, 18:22

Jak nie masz w życiu zaj... pecha to możesz byc spokojna! :)
djfafa

moderator

Postprzez wikam 2009-08-20, 19:33

Nie rozumiem co ma orgazm do zapładniania skoro przez cały stosunek można zajść w ciążę z winy ejakulatu........
I dla ścisłości każdy facet ma takie coś jak ejakulat, który wydobywa się przez cały stosunek a w którym
mogą być plemniki. Bez wytrysku też można zajść w ciążę. Choć szanse oczywiście wiele mniejsze :)
wikam

Przyjaciel Forum

Postprzez marca14 2009-08-21, 11:49

Niestety żadne to dla mnie pocieszenie,wręcz przeciwnie!!Czyli jest taka możliwość??:(:(
marca14

Postprzez wikam 2009-08-21, 17:33

No jest ale mała!!!!!Bardzo mała. I się nie przejmuj.
Zadałaś pytanie czy jest możliwość uwolnienia plemników wcześniej to odpowiedziałam, że jest
a, że nie ma w tym nic pocieszajacego no to cóż.......
Zeby zajśc w ciążę to trzeba mieć dni płodne odbyć stosunek a i tak max szans to 40%.
Na drugi raz się zabezpiecz bo skoro się tak boisz a uprawiałaś TYLKO petting to co będzie przy stosunku?
Osiwiejesz z nerwów :)
Nie myśl już teraz o ciązy bo jej nie ma ....pomyśl o zabezpieczeniu a oszczedzisz sobie
duuuuuużo stresu :)
wikam

Przyjaciel Forum

Postprzez on117 2009-09-07, 17:09

Czy można zajść w ciążę będąc
dziewicą?
- Tak, miałem kiedyś pacjentkę,
która nigdy nie miała stosunku,
była dziewicą i zaszła w ciążę.
- Jak? Wiatropylnie?
- Najprawdopodobniej usiadła
na pościel, na którą ejakulował
jej chłopak. W czasie dni płodnych
w pochwie kobiet pojawia
tak zwany śluz owulacyjny, który
sprzyja transportowi plemników.
Na marginesie należy dodać, że
plemniki mogą żyć w ciele kobiety
nawet kilka dni.
- To znaczy, że nie trzeba mieć stosunku,
by zajść w ciążę?
- Nie. Wystarczy na przykład użyć
ręcznika, na którym znajduje się
nasienie albo uprawiać petting.
Jeśli plemniki dostaną się do śluzu
- ciąża gotowa.

Powiedział to dr Wiesław Ślósarz w Echo Miasta.

Penis wilgotny czy suchy?

Miałam dwóch partnerów, jeden podczas erekcji miał suchy penis, przed wytryskiem pojawiała się tylko jakaś kropelka. Myślałam, że to normalne. Teraz jestem z innym mężczyzną, jak jest podniecony, ma cały wilgotny penis. Czy to normalne? Czy w tym śluzie (nie wiem jak to nazwać) są plemniki?

Reakcje obu Pani partnerów są jak najbardziej naturalne, bo każdy człowiek jest nieco inny. I w tej "kropelce" u pierwszego, i w dużej ilości śluzu u drugiego mogą i często znajdują się plemniki. Dlatego warto zadbać o skuteczną antykoncepcję. Tzw. stosunek przerywany (mężczyzna "wyskakuje" przed wytryskiem) to żadna metoda. Właśnie z opisanych przez Panią przyczyn.

Napisała to Beata Ciesielska, Seksuolog w www.poradnikzdrowie.pl
on117

Postprzez djfafa 2009-09-07, 17:21

Cieszymy się.
djfafa

moderator

Postprzez wikam 2009-09-07, 17:27

Nikt nigdy nie udowodnił, iż w PREejakulacie są plemniki. Dopiero co o tym pisałam z kolegą w innym wątku. Plemniki pojawiające się w PREejakulacie są słabe, uposledzone, nie zdolne do zapłodnienia. I koniec.
Ciąża ze stosunku przerywanego jest możliwa gdy : partner nie wycofa się o czasie bądz pod napletkiem czy w innym miejscu znajdują się plemniki. Np. z wcześniejszych wytrysków tylko zapomniałam ile mogą przeżyć poza organizmem kobiety :)

A co do tekstu wklejonego przez Ciebie to widziałam go już chyba ze 100 razy na innych forach.......
Wypowiedzi na jego temat były różne wiec nie ma chyba sensu roztrząsać tego po raz któryś....
Zastanawia mnie tylko fakt jak wielkiego pecha trzeba mieć aby siąść na miejsce w którym jest sperma (pomijam już higienę ponieważ z reguły nie siada się na coś "upapranego" )do tego mieć dni płodne w cholerę sluzu dobrej jakości i trafić na plemniki "skaczące" ....no takie co pięknie podskoczą do samego wejścia do pochwy bądz jeszcze dalej.
A o wiarygodności poszczególnych wypowiedzi na różnych forach nie będę się wypowiadać :)
wikam

Przyjaciel Forum

Linki sponsorowane

Powrót do Ciąża