Strona główna forum Twoje Zdrowie Stomatolog Stomatologia (łac. stoma - jama ustna) - nauka poświęcona budowie, funkcjonowaniu i patologiom narządu stomatognatycznego. Obiektem zainteresowania stomatologii są przede wszystkim zęby, ale również przyzębie, błona śluzowa jamy ustnej, staw skroniowo-żuchwowy.

Postprzez robok 2010-03-06, 12:57

Witam! :)

Jako, że jestem tu nowy, a to mój pierwszy post, pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Dziś rano podczas mycia zębów zauważyłem na policzku w okolicach siódemki ciemną plamkę, która wyglądała jak malutki strupek (nie więcej niż 1 mm). Dodam, że w miejscu gdzie jest ten strupek jest też małe zgrubienie w postaci takiego nieregularnego guzka. W zasadzie to zgrubienie mam odkąd pamiętam, więc ono mnie raczej nie dziwi. Problem w tym, że ten strupek pojawił się na tym zgrubieniu (może przygryzłem w nocy?) i oprócz niego zauważyłem też białe plamki na migdałkach. Wyglądają podobnie jak afty, ale nimi nie są, bo nie bolą... Nie wiem co to może być :(
Boję się, bo poczytałem ostatnio o raku jamy ustnej itd.. Mam 21 lat, nie chcę raka :( Dodam, że nic mnie nie boli, nie mam żadnych innych objawów, zmian.. nic. Macie jakiś pomysł?
robok

Linki Sponsorowane

Postprzez Dorota85 2010-03-06, 13:19

zaciskasz zęby i to ma związek z tym, najlepiej przyobserwować zaciskanie i zgrzytanie, migdałki do policzka nie mają nic
Dorota85

Przyjaciel Forum

Linki sponsorowane

Powrót do Stomatolog