Powoli nauczysz się :)
Ale żeby wyliczac kalorie w posiłkach to musisz wiedziec ile masz ich w ciągu dnia dostarczyc.Kalkulatory znajdziesz w google :) Tu tez już były podawane - poszukaj.
|
![]() |
Zamów |

ane7 napisał(a):Złe masz złe żywieniowe i dlatego nie możesz schudnąc.Według mnie to wchodzisz w otyłośc.
Musisz wprowadzic kilka zmian w swoim menu.
Na początek oblicz swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne i od tego co Ci wyjdzie odejmij max 15%.Jedz 5-6 urozmaiconych posiłków dziennie.Pamietaj w każdym posiłku miec białko.Śniadanie powinno byc bardziej kaloryczne i powinno zawierac węglowodany białko i dobre tłuszcze,a nie batoniki i pączki!
Odstaw słodycze pieczywo białe zamień na cienme.
Jak cos to pytaj.
afrodyta15 napisał(a):ane7 napisał(a):Złe masz złe żywieniowe i dlatego nie możesz schudnąc.Według mnie to wchodzisz w otyłośc.
Na początek oblicz swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne i od tego co Ci wyjdzie odejmij max 15%.Jedz 5-6 urozmaiconych posiłków dziennie.Pamietaj w każdym posiłku miec białko.Śniadanie powinno byc bardziej kaloryczne i powinno zawierac węglowodany białko i dobre tłuszcze,a nie batoniki i pączki!
Jak cos to pytaj.
mam pytanie jak obliczycto zapotrzebowanie kaloryczne,bialko w jakich produktach sa i weglowodany gdzie mozna je znalesc i dobre tluszcze to jakie,

minina napisał(a): Jem normalnie, tzn nie stosuje zadnych drakonskich diet,
ok kalkulator poszukam nie ma sprawy ,problem czy bede potrafila nim sie obsluzyc ale ok sprubuje jak by co to bede pisac,co do bialka jej tez jajka,mieso, ryby fakt ryb nie duzo ale sa w moim menu, co do weglowodanow tez jem ryz raz w tygodniu makaron bardzo czesto ale makarony niby tluczsa wie juz sama niewiem no i ziemniaki najczesciej,oleje tez w mniare uzywam dobre czesto tez olej z oliwek,a wiec niewiem gdzie u mnie tkwi ten problem z tym odchudzaniem bo nic mi nie ubywa ale ok sprobuje bardziej kategorycznie sie wziasc za siebie moze mi sie uda ,ile czsu powinnam jezdzic na tym roweze trenigowym zeby to dalo jakies efekty, a moze jeszcze jakies inne cwiczenia doradzicie mi zeby tego brzucha ubylo a i jeszcze jedno czy te tabletki allii bodajze tak sie nazywaja sa takie rewelacyjne i czy mozna je zazywazc tak zeby wspomagaly albo moze jakies inne srodki niby cud co ty na to ok dzieki i pozdrowiena ille tygodniowo przy normalnym odchudzaniu powinno ubywac?djfafa napisał(a):afrodyta15 napisał(a):ane7 napisał(a):Złe masz złe żywieniowe i dlatego nie możesz schudnąc.Według mnie to wchodzisz w otyłośc.
Jak cos to pytaj.
mam pytanie jak obliczycto zapotrzebowanie kaloryczne,bialko w jakich produktach sa i weglowodany gdzie mozna je znalesc i dobre tluszcze to jakie,
Kalulator:
http://www.odchudzanie.yoyo.pl/kalkulator_zapotrzebowanie_kaloryczne.htm
Białko-jajka, mięso, twaróg, ryby
Weglowodany (te polecane z nikim IG)-ryż, makarony, od czasu do czasu ziemniaki
Zdrowe tłuszcze-olej lniany, Oliwa z oliwek, ryby.

Powrót do Diety, Dieta, Odchudzanie