Strona główna forum Twoje Zdrowie Dermatolog Dermatologia - dziedzina medycyny zajmująca się schorzeniami skóry i jej przydatków (włosów, paznokci).

Postprzez linuxxxx 2010-07-21, 12:54

Od kilki miesiecy ropieje mi palec w okolicach paznokcia u nogi.Powodem jest nadmierne obcięcie paznokcia. (mam cukrzyce niewiem co robic byłam u kilku lekarzy i przepisywali mi jakies antybiotyki które nie działały . I tak ciągnie sie mi to już 10 miesiąc. Proszę o jakieś porady .
linuxxxx

Linki Sponsorowane

Postprzez Ora 2010-07-21, 13:07

Proponuje moczyć stopę w mydlinach z szarego mydła.Rób to przynajmniej przez tydzień dwa razy dziennie tak ok.15-20 minut...następnie po osuszeniu stopy okład z rywanolu.
Pozdrawiam:)
Ora

Postprzez Stokrotka47 2010-07-22, 13:31

Moja Mama ma cukrzycę, jedną z częstych przypadłości są problemy ze stopami tzw. stopa cukrzycowa. Przez kilka lat ciągle walczyłyśmy z podobnymi problemami, od lekarza do kosmetyczki horror! Kilka miesięcy temu znajomy lekarz polecił nam jakąś firmę czy spółdzielnię medyczną. Od tego czasu do mamy przyjeżdżają do domu specjalnie wyszkolone pielęgniarki, które na miejscu wykonują zabiegi pielęgnacyjne i nadzorują pielęgnację. Odpukać, mamy spokój. Proponuję poszukać czegoś takiego w okolicy :-))
Stokrotka47

Linki sponsorowane

Powrót do Dermatolog