Strona główna forum Twoje Zdrowie Neurolog Neurologia - dziedzina medycyny zajmująca się schorzeniami ośrodkowego układu nerwowego i obwodowego układu nerwowego. Neurologia i psychiatria są dziedzinami pokrewnymi, a niektóre choroby są domeną zarówno psychiatry jak i neurologa. Jednak neurolgia zajmuje się głównie tymi schorzeniami, w których podłożem jest jakiś proces uszkadzający układ nerwowy. Psychiatria z kolei zajmuje się głównie chorobami, których podłożem jest biochemiczne zaburzenie funkcjonowania mózgu jako całości.

Postprzez legionowo7 2010-01-05, 21:55

PROSZE POWIEDZIEC/NAPISAC JAK BRZMI PO LACINIE -RWA KULSZOWA- MIESZKAM W HOLANDII.WLASNIE JESTEM W TRAKCIE NAPADU BOLOWEGO. W NIEDZIELE LEKARZ Z POGOTOWIA STWIERDZIL,ZE MUSIALAM SIE GDZIE UDERZYC W POSLADEK,DLATEGO MAM TAK SILNY BOL,KTORY PROMIENIUJE DO STOPY. POLECIL ZAZYWAC PANADL W PODWOJNEJ DAWCE. NIESTETY NIE MOGE ZNALESC ODPOWIEDNIKA RWY KULSZOWEJ PO HOLENDERSKU. MOZE JAK POJDE DO SWOJEGO HUISARTS.POWIEM MU,ZE TO JEST RWA KULSZOWA ALE PO LACINIE,MOZE MINIMALNIE SIE TYM ZAINTERESUJE. TUTAJ JEST JESZCZE GORZEJ JAK W POLSCE Z LECZENIEM. NA WSZYSTKO PROPONUJA PARACETAMOL. JA DO ORTOPEDY CZEKAM NA WIZYTE PRAWIE TRZY MIESIACE.ZAZNACZAM,ZE JESTEM TUTAJ UBEZPIECZONA. POZDRAWIAM-ELZBIETA.
legionowo7

Linki Sponsorowane

Postprzez terka33 2010-01-05, 22:20

Witam!!
Nie jestem lekarzem wiec nie znam po lacinie..
Jednak mam problemy z kręgoslupem i cierpialam na rwę.
A jest możliwość zrobienia prześwietlenia abyś wiedziala w jakim jest stanie i na podstawie prześwietlenia podjąc leczenie.
Ja dostałam mydocalm to jest rozkurczowy i przeciwbólowy ketanol(bardzo dobry)tylko musisz zażywac coś ochronnego na zolądek(zażywa się czczo )smaruj bolące miejsce maściami przeciwbólowymi przeciwzapalnymi (dolgit fastum i wiele innych)dobrze jest przylkeic sobie plaster rozgrzewający.
Przy silnym bólu jak najmniej sie ruszajtylko wypoczywaj ukladaj sie w takiej pozycji abys poczula ulge.
Jak ostre bole miną to dobra jest rehabilitacja plywanie jazda na rowerze wspaniale sa spacery.
Dużo cwicz aby wzmocnić mięsnie okolokręgoslupowe.
Ważne jest odzywianie...
Nie zrażaj sie z tym da sie zyć tylko musisz sie nauczyc "higieny kregoslupa"
Glowa do góry napisz jakie postępy.
terka33

Przyjaciel Forum

Linki sponsorowane

Powrót do Neurolog