Strona główna forum Twoje Zdrowie Psychiatra Schizofrenia

Postprzez pawel84 2009-03-06, 19:50

Lekarze stwierdzili u mnie schizofrenie paranoidalną po trzecim pobycie w szpitalu(do 3 razy sztuka). W sumie zachorowałem na własne życzenie prawdopodobnie narkotyki, dochodzi do tego sytuacja rodzinna i zdarzenia nagromadzone praktycznie w tym samym czasie. Jest jeszcze takie coś jak błąd w sztuce lekarskiej. Albo zła diagnoza spowodowana niewiedzą pacjenta na temat własnej osobowości co według praw natury słabość drugiego zostaje wykorzystana na jego niekorzyść. Osoba z podejrzeniami owej choroby przeprowadzając rozmowę z lekarzem psychiatrą prawdopodobnie zakłada, że lekarze mają nerwy ze stali. Chodzi mi mianowicie o to czy osoba zdrowa psychicznie i pracująca z pacjentami po zażyciu leku doraźnego lup też o przedłużonym działaniu co wpływa na sprawność psychofizyczną ma prawo oceniać osobę i wystawiać diagnozy ludziom którzy nie zażywali nic poza witaminą C czy aspiryną. Wychodząc od specjalisty, który stwierdził podejrzenia czy chorobę ma prawo czuć się słabszym czy tego chce czy nie. Wiec zadając sobie pytanie czym tak naprawdę jest schizofrenia prowadzi nas w otchłań pytań i odpowiedzi które można zadawać przez pokolenia. Człowiek raz skrzywdzony może się poddać lub walczyć. Jeśli walczyć to o co? Z resztką sił? Wydaje mi się że zawsze jest walczyć o coś tylko trzeba samemu sobie zadać to pytanie. Bo warto. Prędzej czy później. Zadaję sobie pytanie z czego rodzi się siła? Może wy mi odpowiecie. Śmiało piszcie co czujecie.
pawel84

Linki Sponsorowane

Linki sponsorowane

Powrót do Schizofrenia