Strona główna forum Twoje Zdrowie Psychiatra Schizofrenia

Postprzez bragi_78 2009-11-30, 21:40

Witam,
Od paru lat mam odczucie że ktoś kiedy śpię posługując się hipnozą bawi się mną przeprowadza tak zwany eksperyment pseudonaukowomedyczny czuję się jakby jakiś doktor Mengele jak go nazywam badał co i jak mi się uroi. Jedynie co mi się roi to ten eksperyment :). Nie mam omamów wzorkowych, oprócz tego jednego nie mam innych urojeń, nie słyszę głosów nie mam kłopotów z ludźmi tylko to głupawe odczucie. Najgorsze jest to że podczas wypoczynku kiedy śnię czuję czasami jakby mnie ktoś rujnował wewnątrz konfliktował z samym sobą. Nie mam snów na jawie tylko te paranoiczne odczucie. Kiedyś byłem młodym ambitnym człowiekiem lubiącym się uczyć czującym że może coś osiągnąć w życiu. Potem przyszło to urojenie poczułem się jakby ktoś w śnie wmawiał mi że to wszystko to jakaś mania i tak naprawdę to mam pustkę w głowie i czuję tylko zawiść i zazdrość poczym zafunduje mi terapię posługując się hipnozą. Pomimo że na nic takiego się nie godziłem no ale trudno godzić się na urojenie :). Przez wiele lat dużo sobie odmawiałem kupując książki i rozwijałem zainteresowania, a tu w nocy ktoś mi wmawiał że to tylko jakaś mania i tak naprawdę to się wywyższam w śród ludzi. Niedawno przeczytałem w necie na temat schizofrenii paranoidalnej i wszystko ułożyło mi się w jedną całość moje paranoiczne odczucie jeszcze bardziej się uwiarygodniło. Teraz jest mi jeszcze ciężej pozbyć się poczucia że taki program istnieje. Jeśli tak to Boże broń od takich „psychoterapeutów” czuję się jakby ktoś wziął młodego ambitnego człowieka po studiach przyłożył do niego szablon schizofrenika i leczył czy badał hipnozą. Dzisiaj jestem strzępkiem tego kim byłem wcześniej. Brak u mnie asertywności, pewności siebie, stanowczości, szybko się poddaję można mną pomiatać. Nie wiem jak się pozbyć tego paranoicznego odczucia. Nie potrafię nawet obronić własnego zdania bo czuje gdzieś głęboko że ktoś zaraz przyłoży szablonie i będzie leczył hipno psycho terapią czy czymś tam. Czuję się jakby jakieś bydle non stop domnie szablonik przykładało no bo jak rozpoznać patologiczne zachowanie ? mam urojenie że non stop ktoś będzie od jakiegoś szablonu odciskał wszystkie moje zachowania aby je można było „zinterpretować”. Nie wiem jak się pozbyć tego paranoicznego odczucia :(.
bragi_78

Linki Sponsorowane

Postprzez Krysiaraf 2009-12-22, 20:58

leki, dobry lekarz i to wszystko co ci trzeba, walcz z choroba a bedzie dobrze
Krysiaraf

Postprzez k23 2010-01-24, 21:48

Gdy pojawia Cis ie glos tego krytyka wewnetrznego mowiacego ze nie dasz rady, ze cos Ci nie pojdzie lub cokolwiek innego, zmien jego głos na jakas postac z kreskówki, np ciastek ze shreka. Jak zacznie gadac smiesznie to mozesz sprobowac sie tym przerazic;) Taki krytyk wewnetrzny jest czesto głosem kogos z przeszłosci czesto nauczycieli czy rodziców ale mneijsza o geneze. Zamknie sie tez jak wyciagniesz jezyk i złapiesz sie za niego lub po prostu przyłozysz jezyk do podniebienia. W hipnozie nie mogłby zrobic z Toba co chce bo mimo wsyzstko wiesz co sie z Toba dizeje i gdy kazałby Ci zrobic cos co ejst wg Ciebie niemoralne wybudziłbys sie z niej. Poczytaj o hipnozie. Konflikt z samym soba? O co dokładnie?
k23

Linki sponsorowane

Powrót do Schizofrenia