Strona główna forum Twoje Zdrowie Okulista Okulistyka (od łac. oculus - oko) , oftalmologia (gr. ophtalmos oko) to dziedzina medycyny zajmująca się budową, pracą oraz schorzeniami oczu. Lekarz specjalista zajmujący się rozpoznawaniem i leczeniem chorób narządu wzroku to okulista (okulistka).

Postprzez Byndzek 2007-10-02, 13:53

Od dluzszego czasu miewam w szkole uczucie sennosci. Na poczatku myslalem ze to niewyspanie, ale watpie (spie 7-9 godzin). Nie wiem moze kazy czlowiek posiada indywidualny okres snu potrzebny do wypoczecia? W kazdym razie chcialbym rozwiazac ten problem, gdyz strasznie mi on przeszkadza w nauce...
Byndzek

Linki Sponsorowane

Postprzez djfafa 2007-10-02, 18:44

A co to ma do okulistyki? Senność? Chyb każdy z nas ma czasami tak okres! Ja mimo, że czasami śpie 8-10 godzin też chodę nie wyspany! Mi pomaga kawa(ale jak jesteś w młodym wieku to nie polecam), albo np. Ginko Biloba!
djfafa

moderator

Postprzez Byndzek 2007-10-03, 22:45

Sory za ten dzial, ale akurat przegladalem go wlasnie i zapomnialem przejsc do innego zakladajac ten temat :D. Prosze moda/admina o przeniesienie go gdzie indzuej jesli jes to mozliwe :). U mnie to raczej "jest taki okres" jak sie wyspie (moze raz na 50 dni w roku skzolnym). Co to wogule jest ten Ginko Bilobal? Czy to tez jest na zasadzie milorzebu japonskiego jak ginkofar, bo jesli tak to ginkofar mam (Vita Plus; na pamiec - tez u mnie z tym krucho).
Byndzek

Postprzez djfafa 2007-10-04, 08:03

Byndzek napisał(a):Co to wogule jest ten Ginko Bilobal? Czy to tez jest na zasadzie milorzebu japonskiego jak ginkofar

To dokładnie to samo :-) gdzieś na tym forum pisałem, co ja brałem aby dłużej się uczyć, więc to samo polecam Ci na zmęczenie!
Pozdrawiam
djfafa

moderator

Linki sponsorowane

Powrót do Okulista