przez danek21 2009-10-08, 19:27
Witam...
Mam problem:/ pewnego wieczory wracałem z pracy i zostałem napadniety i pobity przez grupkę chłopaków. W skutek pobicia miałem złamany i zdeformowany nos, ale nie miałem przestawionych przegród nosowych. Starałem się o korekte ale lekarze nie chca jej zrobic na kase chorych poniewaz uszkodzenia nie zagrazaja mojemu życiu i jak usłyszałem w odpowiedzi lekarzay, ze społeczeństwo nie bedzie za mnie płaciło ,że chce sie upiększyc bo to jest na takiej samej zasadzie jak kobieta rodzi sie z małymi piersiami i chce poprawidz swój wizerunek, ale nie zastanowili się na tym ,że kobieta jak rodzi się z małymi piersiami to odpowiedzialna jest za to genetyka, a nie społeczeństwo.
Po minimalnej częsci zgadzam sie z nimi, bo fakt nic mojemu życiu nie zagraża, ale nie rozumiem tego argumentu lekarzy" bo społeczeństwo nie bedzie płaciło za to że chce się upiększyc" nie wiem o jakim upiększeniu mowa skoro chce wrucić tylko do swojego normalnego wygladu... Równoczesnie mogę powiedziec ze ja teraz mam płacić za społeczeństwo które mnie pobiło???. Mój nos można porównac do klamki od zachrysti a lekarze mówą, że on nawet nie oszpeca, dziwne ,że kazdy to widzi tylko nie oni.
Wiec moje pytanie dlaczego mam płacic za ta korekte skoro nie stało sie to z mojej winy??? no chyba ,że moją winną jest tylko to ,że chce wygladac jak przed pobiciem i że wracałem do domu po pracy.. Zadaniem lekarza jest popierwsze nieszkodzić, a po drugie pomagać za wszelką cene, więc dlaczego nie spełniaja przysięgi którą składali??? o teraz na to wychodzi ,że oni wolą trzymać strone społeczeństwa które bije, by mieli co do roboty, a przy okazji dorabiać na boguduch winnych.Może ktoś mi pomuc, albo w jakikolwiek sposób się na to wypowiedzieć??? pozdrawiam