przez anna84k 2008-08-31, 17:55
Jak najbardziej polecam Tabex. Już 9ty tydzień nie palę, a w dodatku w ciągu ostatnich 4 tygodni pozwoliłam już sobie na kilka machów dla przyjemności bez poczucia winy i ochoty powrotu do nałogu. Tabex będzie musiał przepisać Ci lekarz i przez pierwsze 5 dni zażywania leku pali się jeszcze. Lek jest super skuteczny tymbardziej jeśli masz silną wolę i motywację. Z drugiej strony każdy jest inny, ale uważam, że warto spróbować. Jedyny minus tych tabletek jest taki, że zażywanie jest dość skomplikowane, trzeba się bardzo pilnować. Naprawdę nie czułam głodu, tylko przyzwyczajenie daje o sobie znać przez pierwsze parę tygodni (czasem nawet troche dłużej), trzeba wyrobić sobie nowe przyzwyczajenia, ja już prawie nie piję kawy, bo mi się papieros przypomina, jeśli chodzi o alkohol (którego nawiasem nie powinno się spożywać podczas przyjmowania leku, dlatego, że można się od niego bardzo uzależnić, ze swojej strony przyjełam kilka szklanek alkoholu i jest w porządku, nie należy po prostu pzresadzać jak ze wszystkim), tak więc co do alkoholu czasami biorę macha (nie smakuje mi w ogóle, ale przyzwyczajenie jest silne i nie ciągnie mnie potem, dlatego sobie pozwalam). Dodam jeszcze tylko, że paliłam bardzo duże ilości papierosów, a teraz czuję się świetnie, nawet język mi zróżowiał i czuję bardzo dużo różnych zapachów i niestety smrodów. Powodzenia w rzucaniu!