Strona główna forum Twoje Zdrowie Neurolog Neurologia - dziedzina medycyny zajmująca się schorzeniami ośrodkowego układu nerwowego i obwodowego układu nerwowego. Neurologia i psychiatria są dziedzinami pokrewnymi, a niektóre choroby są domeną zarówno psychiatry jak i neurologa. Jednak neurolgia zajmuje się głównie tymi schorzeniami, w których podłożem jest jakiś proces uszkadzający układ nerwowy. Psychiatria z kolei zajmuje się głównie chorobami, których podłożem jest biochemiczne zaburzenie funkcjonowania mózgu jako całości.

Postprzez acm 2010-07-22, 20:00

Dobry wieczór, mój ojciec 13lipca trafił do szpitala z podejrzeniem udaru. Na pierwszej tomografii komputerowej (bez kontrastu) nie zauważono żadnych zmian. 15 lipca powtórzono tomografię tym razem z kontrastem i zauważono zmianę wielkości 10mm. Lekarze powiedzieli, że był to udar niedokrwienny prawej półkuli mózgu. 20lipca został wypisany ze szpitala, a dzisiaj popołudniu dostał gorączki około 38,5 i pojawiły się dreszcze. Towarzyszył temu także ból i zawroty głowy. W związku z tym mam pytanie, czy to może mieć związek z przebytym udarem, czy też jest to zupełnie osobna dolegliwość.
acm

Linki Sponsorowane

Postprzez piotrosiama13 2010-07-22, 20:27

Witam !
Te objawy o których piszesz mogą być związane z przebytym udarem mózgu. Mój ojciec w takiej sytuacji trafił ponownie do szpitala. Ale obym się myliła bo nie jestem lekarzem a opisuję jedynie sytuację podobną.
Dużo zdrowia dla taty.
Pozdrawiam.
piotrosiama13

Postprzez Blackursus 2010-07-22, 20:30

Dokladnie to samo bylo z moja mama. Nie bagatelizujcie tego. Pozdrawiam.
Blackursus

Linki sponsorowane

Powrót do Neurolog