Strona główna forum Twoje Zdrowie Psychiatra Schizofrenia

Postprzez IciekawyI 2009-06-16, 00:00

mialem atak psychozy i mozliwe ze choruje na schizofrenie. psychiatra powiedzial mi ze juz nigdy nie bede mogl zapalic ziolka. biore abilitify dlatego browarka moge sobie wypic tylko od wielkiego dzwona, papierosy rzucilem, tylko sie pochlastac. powiedzcie jak to jest z tymi uzywkami.
IciekawyI

Linki Sponsorowane

Postprzez hamer4 2009-06-30, 03:04

Witam. Skonsultuj swoje rpzpoznanie a uzywki lepiej nie ruszac g...na skutki uboczne moga byc nieciekawe . Pozdro
hamer4

Postprzez IciekawyI 2009-06-30, 18:59

dzieki za odpowiedz, chcialbym jeszcze sie dowiedziec czy papierosy zwiekszaja ryzyko zachorowania? pzdr!
IciekawyI

Postprzez hamer4 2009-07-01, 04:45

Witaj . Czy papierosy zwiekszaja zachorowanie na schizofrenie (f20) nie poniewaz gdyby tak bylo na pewno bys o tym wiedzial choc palenie kobiet w ciazy podobno zwieksza szanse jej wystapienia. Tak jak wiesz ze podobno LSD moze sie zawiesic a to nieprawda moze przyspieszyc wystapienie f20 . Pozdro
hamer4

Postprzez johnyx1983 2009-08-28, 20:12

8 lat temu zacząłem palić marihuanę. Po mniej więcej dwóch latach palenia zaczęły się problemy z psychiką, a do szpitala trafiłem po tym jak zapaliłem zioło, po którym kumple prawie nic nie mieli. Tak naprawdę polska trawa już w trakcie hodowli spryskiwana jest różnymi syfami które u mnie niestety wywołały schizofrenie. Na ogół palacze myślą, że ta chemia to coś lightowego, ale to nie prawda, czego ja jestem żywym przykładem.
"Palenie albo zdrowie, wybór należy do ciebie":) Pozdrawiam.
johnyx1983

Postprzez ninaninanina 2009-09-03, 10:46

Wiele osób po trawie ma rożne dziwne schizy. Ja raz pod wpływem widziałam ludzi których nie było, mój kolega przez godzinę słuchał muzyki, po czym się okazało, że w discmanie nie było płyty! Do koleżanki klamka się uśmiechnęła... Nie wiem dlaczego niektórzy ludzie mają takie przeżycia a inni nie.
ninaninanina

Linki sponsorowane

Postprzez IciekawyI 2009-11-02, 20:45

Powiedzcie mi jeszcze moi mili czy teraz za kazdym razem kiedy zapale trawe bede mial psychoze? Jak narazie nie palilem bo jeszcze biore leki ale zastanawiam sie czy do konca zycia nie bede mogl sobie przypalic. Wolalbym wiedziec zeby w razie czego na jakiejs imprezie nie dac sie na to namowic. Z gory dziekuje za odpowiedz.
IciekawyI

Postprzez johnyx1983 2010-01-10, 20:17

Ja podczas leczenia przypaliłem parę razy. Raz jak zapaliłem z kumplami po robocie to już od dwóch lat nie jarałem i wtedy pojawiły się delikatne objawy nawrotu. Mianowicie leciał w kółeczku chyba drugi skręt, a ja jako, że długo już nie jarałem to musiałem podziękować i wtedy tak zacząłem myśleć, że jeden gościu jest pod wrażeniem, że miałem odwagę podziękować. Był to delikatny nawrót, ale minął jak bania zeszła. Po za tym myślę, że palenie skuna może skończyć się dla ciebie koniecznością zwiększenia dawki leków, a więc i zwiększenia skutków ubocznych tych leków.
Pozdrawiam.
johnyx1983

Postprzez ostatnio 2010-01-18, 00:45

hamer4 napisał(a):Witaj . Czy papierosy zwiekszaja zachorowanie na schizofrenie (f20) nie poniewaz gdyby tak bylo na pewno bys o tym wiedzial choc palenie kobiet w ciazy podobno zwieksza szanse jej wystapienia. Tak jak wiesz ze podobno LSD moze sie zawiesic a to nieprawda moze przyspieszyc wystapienie f20 . Pozdro

LSD używano do leczenia chorób psychicznych o ile mi wiadomo były to przede wszystkim fobie. Dzięki tripom ludzie mogli spojrzeć strachowi w oczy i uświadomić sobie, że nie taki diabeł straszny. Legalne było branie LSD pod kontrolą odpowiedniego lekarza. Nie wiem jednak jakie były tego skutki uboczne. Zastanawiam się co z najgorszymi bad tripami, przecież mogły cały proces fobii powiększyć.
Aby brać LSD bez obaw trzeba być na to przygotowanym i żyć w zgodzie z samym sobą. Więc jak na to reagowali niektórzy ludzie z fobią, gdzie o zgodzie z samym sobą nie ma mowy, aż strach pomyśleć.
Skąd masz takie informacje, że LSD może przyspieszyć schizofrenię?
ostatnio

Linki sponsorowane

Powrót do Schizofrenia