Mój syn bierze tabletki Visaxinum trądzik się zmniejszył. Ja w jego wieku piłam bratek trójbarwny,jest wiele herbatek,tabletek o Cera Nova ponoć też jest niezła!
Visaxinum jest bez recepty,bierze się jedną tabletkę dziennie ja płaciłam 19zł.Z tym,że w swoim składzie ma również wyciąg z fiołka trójbarwnego- po za tym:wyciąg z korzenia mniszka lekarskiego,witaminę PP,cynk,wyciąg z zielonej herbaty i witaminę B6. Wiem też,że cynk dobrze wpływa na kondycję skóry,włosów i paznokci.po za tym wspomaga system immunologiczny a miesięczna kuracja to ok.6 zł.pozdrawiam.
Witam. Ja z kolei słyszałam o tabletkach ACNO Pharma Nord , że pomagają na trądzik i jego zwalczanie"od środka" , fakt, ze trzeba zażywać jakiś czas....ale prawdopodobnie przynosi to efekt.W skład ich wchodzi selen, cynk,beta karoten, wit,B6,C,E......
W srednim stopniu mam trądzik na policzkach wcale nie mam ale za to na brodzie i pod policzkami czyli na szyi. Z rana swieci mi sie skóra czy łojotok jest tłusta cere mam
Jak silny masz trądzik? Najlepiej foto. Leki mogące zwalczyć problem dostępne są tylko na receptę-retinoidy miejscowe. Inne nie zwalczają przyczyny trądziku.
konrados89 napisał(a):W srednim stopniu mam trądzik na policzkach wcale nie mam ale za to na brodzie i pod policzkami czyli na szyi. Z rana swieci mi sie skóra czy łojotok jest tłusta cere mam
Masz tłusta cerę i tutaj leży problem z trądzikiem.Stosuj kosmetyki do cery tłustej łojotokowej,które zmniejszają wydzielanie sebum(dermokosmetyki do kupienia w aptece). Spróbuj brac cynk.