Strona główna forum Twoje Zdrowie Dermatolog Dermatologia - dziedzina medycyny zajmująca się schorzeniami skóry i jej przydatków (włosów, paznokci).

Postprzez myka23 2010-02-07, 11:15

wiatam serdecznie
od 3 miesiecy byłem częstym gościem o dermatologa i wenerologa. dopadła mnie tzw grzybica żółedzi i napletka. skórka mnie bardzo swedziała bolała i szczypała także robiłe sie bardzo bolesne rany naprawde nie miło to wspominać, po ciężkiej kuracji lekami i kremami wyszłem z tego i nie było żadnych objawów odczekałem tydzien i zabrałem sie z moja kobietą do roboty :) wiadomo 3 miesieczny celibat to rbi swoje. lecz podczas stosunku żołądz sie troszke zaczerwieniła i zaczełą sie łuszczyć tak jak opalenizna na plecach.
dodam że ani ja ani moja kobieta nie mielismy innych partnerów nigdy i jesteśmy z sobą już parę dobrych lat dodam tez że ona nie miała nigdy żadnych objawów grzybka.
przez okres trzech miesiecy barałem zapisane leki flukonazole 100mg, krem pumafucin, travocort i tribiotic. oraz unidox przez tydzien (tak zlecił dermatolog)

moje pytanie jest następujace pomimo że od tygodnia nie miałem żadnych objawów ciagle biorę codziennie flukonazol i smaruje kremem pumafucin. czy to nadal jest objawa grzybicy to łuszczenie żołędzi czy może skórka na nim sie regeneruje i zchodzi co dalej robić barać jak biorę dalej czy może policicie mi coś innego?
myka23

Linki Sponsorowane

Postprzez JUSTYS_1007 2010-02-07, 15:55

mój mąż miał taki problem i pomógł mu krem clotrimazol..możliwe że nie był to aż taki zaawansowany problem ale możesz spróbować.Krem jest chyba bez recepty niewiele kosztuje
JUSTYS_1007

Postprzez myka23 2010-02-07, 20:21

dzięki mam ten krem to niestety był za słaby dlatego mam środek doustny i kremy na receptę. Czy ktoś miał lub ma taki problem jak sobie z tym radzić pozdrawiam
myka23

Postprzez luk.luk82 2010-02-08, 22:49

hej!
zobacz mój post, który założyłem niedawno. Twój opis jest nieco krótki ale wychodzi, że przechodziłeś to co ja przechodzę teraz. Troszkę odwlekłem wizytę u lekarza i to był błąd. PO ponad dwóch miesiącach się w końcu wybrałem i po 5 dniach kuracji (nystatyna doustnie i triderm do smarowania) mój żołądź zaczyna wracać do normalności. Ostatnio próbowaliśmy z żonką jakąś akcję, ale przy robocie ręcznej żołądź zaczerwienia się dość szybko i trzeba przestać. Nawet teraz to już mnie nie swędzi, mam dziwne uczucie świądu plus jakby lekki ból, nawet bardzo lekki. No i nie wiem czy też miałeś problem z jakby potliwością w okolicach .... ?
luk.luk82

Postprzez myka23 2010-02-09, 11:41

nie nigdy nie miałem problemu z potliwością w tych miejscach. brałem też doustnie nestatyne i triderm też miałem. obecnie już leci drugi tydzien i nie mam żadnych zmian zaczerwienienie ranek nic wygląda naormalnie. mi chodziło o to że w weekend trochę się brykało z kobitką i po tym było caczerwienienie i sie złuszczyła skóra a na drugi dzien było już normalnie bez widocznych zmian. pytam przez to czy to nadal jest objaw grzybicy pomimo że nadlal mam kuracje na nią bo słyszalem że choć sie nie ma widocznych oznak to trzeba jakiś czas jeszcze zapobiegac?
myka23

Postprzez luk.luk82 2010-02-09, 17:36

teraz jak byłem u lekarza to powiedziała mi, ze to długie leczenie będzie. Własnie o to chodzi, że wcale nie kończy sie na tym, że nie ma oznak już widocznych. No u mnie wydaje się być coraz lepiej.
luk.luk82

Linki sponsorowane

Postprzez myka23 2010-02-09, 19:14

nie martw sie zrób to co każę flukonazole 100 i travocort i ani sie nie obejrzysz nestatyna tez dobra ale za słaba, zaufaj mi miałem to samo 3 długie miesiace sie z tym borykałem pozdrawiam
myka23

Postprzez myka23 2010-02-11, 11:45

WITAM MAM JESZCZE TAKIE PYTANIE POMIMO ŻE NIE MAM ŻADNYCH OBJAWÓW NA CODZIEN TO PO STOSUNKU CZY PO ZWYKŁYM MYCIU PODCZAS GDY W OBOJETNIE JAKIEJ SYTUACJI ŻOŁĄŹ JEST DOTYKANA I NAPLETEK PRACUJE TO ROBI SIE CZERWONY I ŻOŁĄDŹ TAK SAMO. CZY NADAL TO JEST OBJAW GRZYBKA DODAM ŻE NADAL BIORE I SMARUJE TE MIEJSCA
myka23

Linki sponsorowane

Powrót do Dermatolog