ContraBoys napisał(a):Stan po przebytym złamaniu prawej kości łódeczkowatej. Zrost kości dokonany z niewielkim zniekształceniem i odchyleniem osi. Podwichnięcie w stawie śródnadgarstkowym pomiędzy kościa łodeczkowata i czworoboczną większą i mneijszą w kierunku przebietowym i łokciowym oraz w stawie śródręczno-nadgarstkowym i w kierunku promieniowym i długniowym
Wnioski : Stan po przebytm złamaniu kości łódeczkowatej prawej. Podwichnięcie w stawie śródnadgarstkowym pomiędzy kością łódeczkowatą oraz czworoboczną większą i mneijszą oraz sródręczno-nadgarstkowym
Może ktoś mi coś powiedzieć na ten temat kto się zna na tym
Jak to leczyć ?? czy spowrotem mnie dadzą do gipsu czy operacja ?? czy może rehabilitacja wystarczy zeby bylo wszytsko okej ??
Byłem w tymi wynikami dziś u lekarza i powiedział że kość się zroszła z niewielkim dokształceniem i minimalnym podwichnięciem stawu poiwedział także żeby nie rehabilitować nadgarstka tylko oszczedzać ręke i w ektrementalnych sytuacjach nosić stabilizator i uzywac ręki do czynności w zyciu codziennym a ręke po pół roku dojdzie do normy Możecie wy cos powiedzieć na ten temat czy np pływanie na basenie coś da w rozruszaniu nadgarstka ?? jakie wy polecacie sposoby doprowadzenia nadgarstka do normy