Witam. ostatnio mialam maly wypadek, troche mnie palec bolał, ale pare dni pozniej powaznie sie uderzyłam w ten sam palec, rodzice pomyśleli że wybity, dzień po postanowiłam iść do lekarza. Okazalo sie ze jest to złamanie z przemieszczeniem, i tutejszy lekarz nic nie zrobi, bo nadaje sie to na operację. Wysłał mnie do szpitale, gdzie spędziłam z 2h czekając aż mi powedzą ze nie moga mnie przyjąć, ponieważ 18 lat bede miala dopiero za 3 miesiace. Lekarz powiedzial tylko ze mam jechac do innego szpitala, znacznie dalej, i zapewne bede miała zespolenie kości. Pojechalam i tam tez nie chcieli mnie przyjac bo lekarza nie było. poszłam na pogotowie, a tam lekarz był troche zszokowany moim zlamaniem..ale zalozyl mi tylko gips, nawet nie nastawial. Za tydzien mam znowu jechac i jezeli bedzie tak samo - operacja. Boje sie ze bedzie gorzej! bo w gipsie ta reka w tym miejscu jdnak troche sie rusza.. nie wiem co robic. jak myslicie? tym bardziej ze jest to prawa reka, chodze do szkoly, wolalabym ta operacje teraz niz czekac tydzien i zas miec tydzien w plecy..
to jest zdj rentgena:
http://www.zapodajfote.pl/images/6ayaa2 ... wjecmn.jpg