Strona główna forum Twoje Zdrowie Dermatolog Dermatologia - dziedzina medycyny zajmująca się schorzeniami skóry i jej przydatków (włosów, paznokci).

Postprzez Polakznamie 2010-02-07, 01:24

Witam wszystkich, jestem nowym członkiem...
Od razu dodam iż przeszukałem całe forum..nikt nie miał takiego tematu więc zakładam swój.

Od urodzenia miałem znamię naskórkowe barwnikowe zbudowane z takich kominków... wyciałem to (za zgodą dermatologa w krakowie) i badanie takinki nie wykazało raka. Jednak po wycięciu miesiąc po tym wyskoczyły mi nowe :(.... Dziś tj 4 miesiące po wycieci€ na miejscu blizny wyskoczyło mi czerwona plamka, dodam iż jest to właśnie początkowe znamię...
Mam lat 20, mężczyzna, nie piję ani nie palę...Chciałbym się dowiedzieć czy choruję na jakąś chorobę genetyczną.. Czy ktoś ma podobny problem. Dodam iż znamię pod skórą zbudowane jest z białych pęcherzyków z białą cieczą i się regeneruje po wyciśnieciu...(wiem że nie wolno ale musiałem sprawdzić...).
Od razu odpowiem.. byłem u dermatologa a on mi powiedział że to nic groźnego, drugi nawet nie zobaczył tego tylko przepisał maść wybielającą skórę.
Nie pójdę do kolejnego lekarza i nie zapłacę za wizytę!!! Mam dość :(...
Proszę o pomoc...

Później postaram się dodać zdjęcia..
Polakznamie

Linki Sponsorowane

Postprzez dimedicus 2010-02-07, 08:07

Opis może wskazywać na włókniakowatość naciekową a charakteryzuje się, tym,że lubi powracać po ok 2 miesiącach(może być i po latach) dlatego należy przeprowadzić ponowny zabieg wycięcia to powinno problem rozwiązać(na stałe)
dimedicus

Postprzez Polakznamie 2010-02-07, 12:28

A mam tych znamion malych poza obszarem blizny, cos kolo 6 tj na obszarze klatki piersiowej i kilka (dwa) na nadbrzuszu. Czyli to normalne ze w przeciagu pol roku tyle sie pojawilo? Czy mam sie spodziewac kolejnych? Czy takie znamiona same znikaja wraz z uplywem lat? Czy pojawiaja sie na calym ciele?

Przepraszam za brak polskich znakow, gdyz pisze z telefonu.
Polakznamie

Postprzez dimedicus 2010-02-07, 13:57

Na odległość nie można postawić diagnozy( nie widzę co to jest) zalecam wizytę u dermatologa.Taki wzrost jest niepokojący.

Autor postu otrzymał punkt pomógł
dimedicus

Postprzez Polakznamie 2010-02-07, 15:20

Dobrze dziękuję, wizyta jest już u mojego dermatologa ustalona.
Polakznamie

Linki sponsorowane

Powrót do Dermatolog